6 motive pentru care trebuie să deții un certificat ISO 9001

0
143
Certificat ISO 9001

Certificarea ISO 9001 este cea mai veche certificare si cea mai populara certificare care poate fi obtinuta de catre o firma. Aceasta ca si celelalte tipuri de certificari aduce firmei care obtine certificarea o serie de avantaje. Desi nu este obligatorie detinerea unei certificari ISO 9001, aceasta este extrem de importanta in cazul in care doresti ca firma pe care o patronezi sa aiba succes la nivel mare. Detinerea unei astfel de certificari este necesara pentru cei care nu doar ca vor sa evolueze in liga cea mare dar doresc sa o si castige. Acestea fiind spuse, iata care sunt 6 dintre cele mai importante avantaje oferite de catre detinerea unui certificat iso 9001:

  1. Declararea faptului ca firma certificata iso 9001 este o firma performanta din punct de vedere calitativ este un avantaj extrem de important pe care trebuie sa il ai in cazul in care doresti sa te impui pe piata. Prin detinerea unui astfel de certificat clientii care vor apela la serviciile sau produsele oferite de catre firma ta vor fi intr-un numar foarte mare si cu siguranta acestia se vor reintoarce ori de cate ori vor avea nevoie de serviciul sau produsul pe care tu il comercializezi.
  2. Atragerea de noi parteneri de afaceri este un alt avantaj oferit de catre detinerea unui certificat ISO 9001, avantaj extrem de important in cazul in care doresti sa devii un nume foarte cunoscut in lumea afacerilor. Din ce in ce mai multe firme sunt interesate de acest aspect in momentul in care trebuie sa decida daca deschid sau nu un parteneriat cu o anumita firma. Avand in vedere acest lucru nu ignora importanta certificarii firmei pe care o detii.
  3. Reducerea erorilor de productie este un detaliu extrem de important in cazul in care doresti sa detii o firma cat mai productiva din punct de vedere financiar. Si acest aspect poate fi imbunatatit prin obtinerea unui certificat iso 9001, acest lucru fiind un alt avantaj al certificarii iso.
  4. Un grad ridicat al satisfactiei in munca al angajatilor este un rezultat pe care il poti obtine doar prin obtinerea certificatului ISO 9001.
  5. Imbunatatirea relatiilor cu colaboratorii si clientii este foarte importanta pentru buna functionare a unei organizatii. Acest lucru poate fi castigat prin obtinerea certificarii ISO 9001.
  6. Nu in ultimul rand, maximizarea profitului este un alt mare avantaj oferit de catre obtinerea certificatului ISO 9001. Avand in vedere ca obtinerea profitului este motivul pentru care ai deschis afacerea atunci obtinerea certificatului ISO 9001 este un lucru pe care trebuie sa il obtii cat mai repede.

Dupa cum bine reiese si din cadrul acestui articol obtinerea unui certificat ISO 9001 ofera doar avantaje ceea ce inseamna ca nu ar trebui sa existe nici o firma care sa nu aiba acest tip de certificat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here