Anxietatea nu-ți dă pace? Apelează la un terapeut din București: Cum psihoterapia te poate ajuta

Andrei C.
4 Min

Te trezești dimineața cu un nod în piept? S-ar putea să ai anxietate. Apelează la Daniel Ivan, un terapeut din București, și fă o programare la o ședință de psihoterapie!

Cum se simte să ai anxietate? Este deseori o întrebare pe care mulți oameni și-o pun, însă răspunsul nu este universal – generalist vorbind, anxietatea este ca o umbră care te urmărește tot timpul: în momentele grele, îți îngreunează și mai tare viața. În momentele de liniște, îți pune o piatră pe inimă. Momentele fericite îți sunt furate într-o clipită. Anxietatea este o afecțiune invizibilă, psihică, dar care poate fi învinsă. Totuși, lupta poate fi grea – de aceea, apeleaza la un terapeut Bucuresti.

Anxietatea generalizată, o problemă din ce în ce mai întâlnită

Probabil va fi o surpriză să afli că există mai multe tipuri de anxietăți, deși toate se manifestă similar. În schimb, când vine vorba de anxietatea generalizată, povestea se schimbă.

În acest caz, este vorba de anxietatea care devine mai mult decât o umbră. Este un voal așternut peste psihicul tău, care-ți pătează conștientul în fiecare interacțiune sau trăire. Mergi la magazin să cumperi o pâine iar un gând intruziv îți șoptește: dacă mi-a luat foc casa? Am uitat cumva cuptorul pornit? Te întorci acasă în grabă deși, logic vorbind, nici nu ai folosit cuptorul, ci doar aragazul. Dar dacă l-ai pornit din greșeală, fără să-ți dai seama? Ei bine, în funcție de situația în care te afli, dacă sari mereu la concluziile negative, probabil te confrunți cu anxietate generalizată.

Atunci când aceste gânduri nu sunt gestionate prin gândire logică, ajungi să te trezești zi de zi cu anxietatea lângă tine. Din fericire, terapia cognitiv comportamentală este o soluție: fa o programare la sedinta psihoterapie Bucuresti pentru a începe chiar acum.

Terapia cognitiv comportamentală: ce este și cum este aplicată?

Pe înțelesul tuturor, este cunoscută și ca terapia prin vorbit. Ideea de bază? Trecutul nostru, gândurile noastre și comportamentul nostru sunt trei fațete ale psihicului care sunt strâns legate între ele.

Trecutul ne afectează gândurile, gândurile ne afectează comportamentul. Așadar, dacă este vorba de traume din copilărie (chiar dacă nu conștientizezi că sunt traume), acestea pot să ducă la o gândire negativă – în acest caz, grijile care dau startul anxietății. Un psiholog va discuta cu tine și va folosi diverse tehnici (îți va pune întrebări, te va expune la frici, te va învăța tehnici de relaxare etc.) pentru ca tu să înveți să gestionezi singur(ă) gândurile care nu-ți dau pace. În concluzie, chiar dacă anxietatea va reveni, tu vei putea spune stop firelor narative negative – vei putea aprecia dacă, într-adevăr, ai motive să-ți faci griji, sau dacă este vorba doar de o anxietate fără bază temeinică.

În concluzie, este clar că un psihoterapeut te poate ajuta – chiar dacă nu ești din București, terapeutul Daniel Ivan îți pune la dispoziție și opțiunea de a avea ședințe de psihoterapie online (mai multe detalii pe pagina oficială: danielivan.ro). Așadar, mai ai motiv să lași grijile să-ți controleze viața? Stăpânește-le acum. Programează-te!

Contact:

0761.600.020

contact[@]danielivan.ro

Sursă foto: https://www.freepik.com/

Distribuie articol
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *