Cărți de citit pentru a deveni un lider de succes

0
85
Carti de citit pentru a deveni un lider de succes

Aproape fiecare tanar viseaza la a deveni intr-o zi un lider de succes. Dar pe langa calitatile necesare unui lider de succes, pe care nu oricine le poate avea (viziune, devotament, integritate, modestie, creativitate, corectitudine, precizie, dar si simtul umorului), trebuie facuta multa lectura, documentare. A fi un lider de succes inseamna in primul rand multa munca, sa stii sa inveti din experientele altora si sa accepti sfaturile lor. A fi un lider de succes nu inseamna doar a fi inteligent, sau a avea un aspect fizic placut. Un lider de succes trebuie sa obtina respectul, devotamentul si aprecierea angajatilor.

Pentru a fi un lider de succes, una dintre cartile pe care trebuie sa le citesti ar fi : “The Rare Find”. Scrisa de George Anders, cartea te invata cum sa gasesti talente exceptionale inaintea altora. Pentru a fi un lider de succes, spune autorul cartii, trebuie sa inveti sa gasesti cei mai buni oameni pentru echipa ta. Despre strategii de angajare, tehnici de recrutare, studii de caz, cartea este potrivita pentru oricine care doreste sa devina un lider de succes. Vrei sa fii un lider de succes? Citeste despre cum sa iti formezi cea mai buna echipa!

O alta carte recomandata celui ce viseaza la a fi un lider de succes este: “Strategic Leadership: The General’s Art”, scrisa de Mark Grandstaff si Georgia Sorenson. Un lider de succes trebuie sa imbunatateasca mereu tot ceea ce tine de management, sa invete sa aiba o gandire critica dar si pragmatica. De asemenea, un lider de succes trebuie sa stie cum sa puna in practica toate teoriile pe care le invata, le citeste, le intalneste pe parcursul unei afaceri.

Doresti sa fii un lider de succes? Trebuie sa citesti si cartea: “Tribes: We Need You To Lead Us”, scrisa de Seth Godin. Este o carte care iti explica foarte clar cum poti deveni un lider de succes. Si acest lucru poate fi realizat atunci cand tu, ca antreprenor, poti crea un lucru, un produs sau un serviciu in care oamenii sa creada cu adevarat. Un lider de succes trebuie sa invete despre cum sa-si motiveze si incurajeze angajatii.

Pentru a fi un lider de succes trebuie sa stii sa te adaptezi mereu situatiilor ivite. Mai mult decat atat, un lider de succes trebuie sa fie in stare sa faca schimbari radicale, chiar daca acest lucru este dificil de multe ori. Secretul, pe care il puteti gasi in cartea lui Chip and Dan Heath, “Switch: How to Change Things When Change Is Hard”, este acela ca un lider de succes trebuie sa-i faca pe oameni sa se schimbe singuri, nu prin decizii impuse de conducere. Aceasta este o calitate pe care orice lider de succes trebuie sa o aiba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here