Ce locuințe vor să închirieze românii și care este bugetul alocat

BusinessTime
3 Min

O analiză Storia arată că există un interes crescut pentru închirierea apartamentelor cu două camere (60% dintre respondenți), garsoniere (41%) și apartamentele cu trei camere (18%).
Din perspectiva bugetului disponibil pentru închirierea unei locuințe, majoritatea respondenților (40%) ar aloca un buget cuprins între 201-300 de euro.
Un procent de 31% ar avea un buget cuprins între 100-200 euro, iar 30% ar avea disponibil un buget cuprins între 301-400 de euro. Interesant, 45% dintre respondenți se declară mulțumiți de proprietățile găsite.
Când vine vorba despre perioada de timp în care și-ar dori să locuiască cu chirie, 46% dintre respondenți au menționat o perioadă nedeterminată, 23% o perioadă fixă de peste 12 luni, iar 16% menționează până la 12 luni.
Principalul motiv pentru care românii locuiesc cu chirie, se observă că 53% dintre aceștia aleg să locuiască cu chirie până vor putea să-și achiziționeze un imobil, fiind o decizie provizorie.
Alți 22% preferă să locuiască cu chirie pentru că nu ar vrea să facă un credit la bancă pentru o perioadă lungă de timp, iar 14% dintre respondenți aleg varianta de închiriere pentru că le oferă o flexibilitate mai mare.
Ce locuințe caută să închirieze studenții
Studiul arată că 80% dintre studenți preferă să locuiască cu chirie, în timp ce 11% nu au avut opțiunea de a locui la cămin, locuitul cu chirie fiind pentru aceștia singura opțiune.
Un procent de 76% dintre studenți vor plăti chiria din fondurile primite de la părinți, 32% vor achita costurile din salariile proprii, 8% din bursă, iar 3% vor avea alte variante de a plăti.
Cei mai mulți dintre studenți vor locui împreună cu un prieten sau cu o prietenă (37%), urmați îndeaproape de cei care vor locui singuri (36%), apoi de cei care vor locui împreună cu partenerul/a (18%).
Studenții au menționat ca principalul motiv în alegerea unei locuințe în chirie încadrarea în bugetul pe care îl au disponibil (70%) și pe al doilea loc apropierea de universitate (13%).
Pe al treilea loc se situează nevoia de intimitate (8%), urmată de confort (3%), curățenie (2%) și accesul la transportul în comun (2%). De asemenea, este important ca locuința să aibă centrală proprie și să nu necesite renovare.
CITEȘTE ȘI: Mii de studenți vor căuta cazare în București în această toamnă
MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESS| ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Distribuie articol