Coșmarul lui Putin. Terminal de gaze din Leningrad, atacat cu drone de Ucraina

Andrei C.
3 Min

Coșmarul lui Putin. Terminal de gaze din Leningrad, atacat cu drone de Ucraina. În noaptea de 20-21 ianuarie, un incendiu a izbucnit într-unul dintre terminalele unui port comercial major din regiunea Leningrad, Rusia.

Coșmarul lui Putin. Terminal de gaze din Leningrad, atacat cu drone de Ucraina. Și o companie din industria de apărare din Tula a fost avariată de dronele ucrainene, potrivit canalului rusesc Baza Telegram.

Conform rapoartelor presei ruse, un terminal de cărbune este în flăcări. Înainte de incendiu, martorii au raportat că au auzit două explozii.

Coșmarul lui Putin. Terminal de gaze din Leningrad, atacat cu drone de Ucraina

Potrivit autorităților ruse, incendiul a izbucnit la terminalul Novatek din Ust-Luga, regiunea Leningrad. Nu au fost raportate victime, fiind evacuate din unitate 150 de persoane.

Novatek este cel mai mare producător independent de gaze naturale din Rusia. Compania este specializată în explorarea, producția, procesarea și vânzarea de gaze naturale și hidrocarburi lichide.

Ucraina a atacat cu drone mai multe obiective pe teritoriul rusesc.

În seara zilei de 20 ianuarie, Rusia a raportat un atac cu drone asupra regiunilor Tula, Smolensk și Oryol.

La 18 ianuarie, Ministerul rus al Apărării a raportat un atac al dronelor ucrainene, în special în regiunea Leningrad, și a susținut că dronele au fost doborâte.

O dronă a căzut și a explodat la St Petersburg Oil Terminal JSC din Sankt Petersburg.

Potrivit surselor Ukrainska Pravda din serviciile de securitate, un atac cu drone asupra unui depozit de petrol din regiunea rusă Leningrad, în noaptea de 17-18 ianuarie, a fost o operațiune specială a serviciilor secrete ale apărării din Ucraina.

Compania din industria de apărare Șceglovski Val din Tula din Rusia a fost avariată în urma unei lovituri cu drone.

Ministerul rus al Apărării a raportat că a doborât drone peste Tula, dar mass-media și locuitorii au raportat o explozie puternică și un incendiu în districtul Proletarski al orașului, unde se află uzina Șceglovski Val.

Această fabrică produce, printre altele, sistemul de apărare antiaeriană Panțîr-S.

Serviciile speciale ale Ucrainei au confirmat atacul UAV asupra uzinei de apărare Șceglovski Val din Tula.

Distribuie articol