Cu forta de munca adusa din afara disfunctiile nu mai apar

0
94
Forta de munca

Se intampla lucruri ciudate la noi. Vin investitorii straini, deschid fabric de confectii, sticlarii si constata ca nu au pe cine angaja. Nu este pacat de investitia aceea? Toti muncitorii aceia angajati in Romania ar contribui activ la cresterea economica, atat prin impozitele platite statului roman, cat si prin cumparaturile pe care le-ar face aici.

Fiecare banut cheltuit in Romania conteaza, insa nu pot intelege un lucru. De ce striga oamenii ca nu au unde lucra, cand recolta putrezeste pe camp, iar fabricile se inchid la cateva luni de la deschidere?

Toti intreprinzatorii si fermierii ar trebui sa stie ca poate fi adusa forta de munca strainatate si rosiile sa nu mai crape in soare, merele sa nu se mai usuce in pomi, darurile lui Dumnezeu sa nu mai fie risipite.

Este pacat sa se strice atatea produse bune, cand alte tari depun eforturi uriase sa aiba fructe si legume care nu au gust, cum au cele romanesti! Forta de munca recrutata din strainatate ar putea fi folosita la adunatul fructelor de padure, adevarate depozite de vitamine si la strangerea, uscarea si procesarea plantelor medicinale. Ciupercile de padure reprezinta o alta mare bogatie a acestei tari, dar in conditiile in care uneori nici roadele din gradini nu se pot strange, ce pretentii sa avem fata de produsele bune care cresc in salbaticie.

Cate afaceri nu se pot face in Romania cu putina vointa si muncitori adusi din Asia, fiindca ei au cultul produselor alimentare sanatoase!

De pilda dulceata de nuci verzi este un deliciu si in acelasi timp unul din produsele foarte scumpe de pe piata alimentara internationala.

In satele romanesti, pe dealuri, departe de case, exista nuci care nu se culeg niciodata. Un deliciu este si dulceata de cirese amare, iar aceste fructe pot fi culese din padure. Despre ghebele la otet ce sa mai spunem! Stiti cate ghebe si bureti gustosi, netratati chimic se usuca si fac viermi in padure?

Angajatorul are posibilitatea sa vada pe cine angajeaza putand sa il testeze prin intermediul internetului sau sa participle direct la testarile care se fac in tara de origine a viitorului salariat.

Asia este o veritabila pepiniera de muncitori fiindca sunt harnici, devotati si politicosi, in plus sunt foarte motivati sa se realizeze financiar prin munca.

In alta ordine de idei sunt foarte buni agricultori fiind proverbial modul in care isi valorifica fiecare petic de pamant. Orezariile lor si terasamentele roditoare pe care le fac sunt vestite in toata lumea.

Si in domeniul public, ca sa nu mai apara disfunctii, ar putea fi adusa forta de munca din afara. Penuria de personal de la salubritate pune in pericol sanatatea oamenilor si calitatea mediului. Cu muncitori straini, adusi de la mii de kilometri de Romania, gunoiul nu ar mai ramane nestrans.

Exemplele pot continua cu multe alte domenii de activitate umana: constructii, industrie, it.

Este indatorirea noastra sa dam de lucru celor care vor sa munceasca, indiferent unde s-ar afla. Dreptul la munca este sinonim cu dreptul la viata, de aceea sa aducem muncitori din toata lumea fiindca si ei au dreptul sa castige o paine!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here