Cum alegi un transportator de încredere pentru mărfurile agabaritice

0
205
transporturi agabaritice
transporturi agabaritice

Transportul agabaritic este tipul de transport al acelor obiecte cu o masă situată în intervalul 1 – 1000 tone și cu înălțimea/ lățimea de peste 100 de metri. Principala restricție a acestor obiecte este că nu pot fi transportate prin mijloace convenționale, așadar este nevoie de soluții și reglementări specifice de transport.

Întreg procesul de transport agabaritic este reprezentat de complexitate și necesită o organizare precisă, pentru ca rezultatul final să fie unul favorabil și să fie realizat cu ușurință.

Pentru reușita cu succes a transportului agabaritic de care ai nevoie, recomandarea noastră este compania ORIENT din Rădăuți, una dintre puținele firme din România acreditată să efectueze transport agabaritic în statele Uniunii Europene.

Cum transporturile agabaritice trebuie autorizate printr-o procedură specifică, Orient se ocupă de acest aspect prin reprezentanții săi.

Vehiculele utilizate pentru transport agabaritic îndeplinesc cerințele suplimentare de care este este nevoie.

Cele care circulă cu depăşirea dimensiunilor maxime admise sunt dotate cu dispozitive suplimentare de semnalizare stabilite prin ordin comun al ministrului transporturilor şi infrastructurii şi al ministrului administraţiei si internelor.

ORIENT deține 30 de autocamioane special dotate cu truse ADR destinate transportului de mărfuri agabaritice cu lungime maximă de 40 m, lățime maximă 8 m, înălțime maximă 4,5 m și greutate maximă 250 tone. De asemenea, se folosesc remorci de tip megatrailer telescopice cu 3, 4, 5, 6 sau 8 axe precum și trailere modulare.

Întreaga flotă de vehicule respectă normele europene de protejare a mediului iar fiecare transport contractat este asigurat.

ORIENT stabilește tarifele în funcţie de câțiva factori, cum ar fi masa totală, dimensiunea vehiculelor folosite şi distanţa parcursă.

transport utilaje agricole
transport utilaje agricole

Din categoria mărfurilor agabaritice transportate de către ORIENT fac parte: vagoane de tren, locomotive, utilaje agricole, utilaje pentru construcții, structuri metalice, turbine eoliene, combine, tractoare, silozuri, excavatoare, concasoare, vole, utilaje, rezervoare, tramvaie, bărci, transformatoare, generatoare, motoare.

În cazul clienților care aleg serviciile efectuate de Orient, se asigură posibilitatea de a se cunoaște în orice moment stadiul transportului, prin monitorizare GPS. Astfel, marfa transportată va ajunge la destinație în deplină siguranță, respectându-se toate criteriile.

transport utilaje constructii
transport utilaje constructii

Accesează pagina web www.transport-agabaritice.ro iar astfel poți afla mai multe detalii despre serviciile de transport agabaritic desfășurate de compania ORIENT.