De ce să îți înființezi propria ferma de porci?

0
179
Ferme de porci

Conform celor mai recente studii, carnea de porc este cea mai consumată în România, acoperind aproape jumătate din consumul de carne, de circa 60 de kilograme pe cap de locuitor pe an, fiind urmată de carnea de pasăre şi vită. Astfel, dacă vrei să faci o investiţieşi să produci o carne delicioasă care să se vândă bine poţi să te gândeşti să îţiînfiinţezi propria ferma de porci.

Porcul este unul dintre cele mai reproducătoare animale din lume. Un singur porc poate da naștere la 15 purcei odată iar purceii cresc foarte repede. La prima vedere acest lucru poate părea extrem de greu dar acum există companii precum Frisomat care îţi oferă hale cu nenumărate posibilităţi atât ca funcţionalitate cât şi ca arhitectură.

Pentru a construi o fermă de porci este important design-ul acesteia pentru a optimiza funcţiile de depozitare şi pentru a obţine o utilizare maximă a spaţiului. O fermă de porci ar trebui să fie împărţită în zone care să îţi susțină procesele zilnice. Printre aceste domenii se numără: spaţiul propriu zis de producţie, spaţiul pentru depozitarea materialelor consumabile, spaţiu pentru echipamente, spaţiu pentru stocarea furajelor. Când se are în vedere structura și funcționarea oricărui sistem de depozitare, există principii fundamentale care încorporează o filozofie generală a bunelor practici. Printre cele mai importante se numără optimizarea  spaţiului, minimizarea mişcării, asigurarea unor condiţii optime şi sigure de muncă, menţinerea la un cost minim de operare.

În comparație cu fermele de păsări, păstrăvăriile sau alte ferme de creștere a animalelor, rata mortalității în fermele de porci este mai scăzută. Porcii sunt animale puternice dar există şi factori care îi pot îmbolnăvi, cum ar fi vremea severă dacă aceştia nu sunt adăpostiţi corect. Porcii au nevoie de infrastructură construită solid. Gestionarea defectuoasă poate duce la îmbolnăvirea porcilor şiîţi poate distruge rapid ferma de porci. Dacă planifici să începi o astfel de afacere, o fermă de porci în hală metalică este cea mai bună soluţie. Astfel, nu mai rămâne decât să te preocupi ca furajele şi apa să fie suficiente. Şi dacă tot am menţionat de furaje, o fermă de porci modernă distribuie furajele animalelor în mod automat, cu ajutorul unor tuburi „ascunse” în acoperiş. Astfel câştigi mai mult spaţiuşi vei avea mai multe animale pe metru pătrat.

De asemenea, înainte de a cumpăra primele porcine, asigură-te că rasele de porci pe care intenţionezi să le cumperi sunt în stare bună şi să te axezi pe rasele care au carcasa cea mai bogată în carne şi procent redus de grăsime. După ce ai cumpărat porcii, nu uita să îi vaccinezi.

Astfel, cea mai bună soluţie pentru tine este o investiţie într-o fermă de porci în hală metalică. Vei avea un mediu curat de muncă, sistemul de ventilaţie va absorbi toate gazele periculoase şi îi va înlocui cu aer curat. Piaţa pentru consumul de carne de porc este în creştereşi o fermă de porci poate fi începutul unei afaceri de succes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here