Este bine să cumperi o franciză?

0
223
Restaurant McDonalds

O afacere in franciza, se poate incepe cu un buget redus si te scuteste de multe drumuri si batai de cap. Nu ai nevoie de strategii, nici de crearea si promovarea unui brand si nici de convingerea clientilor si consumatorilor deoarece au intrat in contract cu produsele ce doresti sa le pui pe piata.

Cumpararea unei francize pare astfel o metoda usoara si sigura de a reusi in afaceri, dar oare este chiar asa? Lipsa independentei, costurile ridicate sunt principalele minusuri. Costul ridicat al materiilor prime este o alta capcana. Potrivit statisticilor unele francize fast-food platesc cu 5-10% pentru produse ce le-ar putea cumpara mult mai ieftin din alta parte. Micile sume care se adauga astfel la cheltuielile din fiecare zi se aduna, iar la sfarsitul anului devin o suma consistenta. Ce sa mai vorbm de creeativitate… intr-o franciza nu exista loc de asa ceva.

Astfel de dezavantaje, din nefericire se gasesc in orice franciza, asa ca cine vrea sa fie propriul lui sef trebuie sa caute o alta idee de afacere. Cine doreste neaparat sa deschida o afacere in franciza trebuie sa invete prima data tot ce poate despre compania in cauza, produsele ei si locatia unde doreste sa inceapa. Succesul nu e sigur chiar daca locatia sau produsele sunt excelente. Cei care au deschise francize sunt binevenite parerile lor, pareri din experienta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here