Imbracamintea speciala de la locul de munca

0
366
Echipamente protectia muncii

Termenul de echipamente protectia muncii  se refera la imbracamintea de lucru si la accesoriile folosite pentru a proteja impotriva ranilor din cadrul mediului periculos. Exista cateva locuri de munca care implica munca fizica extensiva, manipulare chimica, gestionare a energiei si pericol biologic. Echipamentele de protectie care includ articole de imbracaminte, cizme, salopete, veste, manusi, ochelari, masti, antifoane, centuri, casti, etc sunt esentiale pentru a asigura securitatea muncitorilor impotriva ranilor si a vremii nefavorabile.

Fara imbracaminte de protectie adecvata, este periculos pentru un muncitor sa se expuna unui mediu administrativ care sa nu minimizeze riscurile potentiale la un nivel acceptabil. Sunt necesare echipamente de protectie, indiferent de pericol. In unele cazuri extreme, hainele de siguranta nu au putut elimina complet riscul, dar totusi ele sunt cele mai recomandate pentru a fi purtate.

Obiectivul principal al echipamentelor de protectie este crearea unei bariere intre purtator si mediul dur. Cu toate acestea, aceste echipamente pot cateodata sa afecteze capacitatea muncitorului de a lucra fara probleme, fara a  deranja. Utilizarea corecta a lor nu doar ca vor  duce la mai mult confort, ci vor proteja si impotriva riscurilor de vatamare. Utilizarea corecta a articolelor de imbracaminte de protectie va asigura siguranta si conditii de munca sanatoase.

Este extrem de important sa se diminueze elementele periculoase prezente la locul de munca. O varietate de articole de imbracaminte de siguranta sunt disponibile pe piata si pot fi folosite pentru a proteja intregul corp din cap pana in picioare. Daca vorbim despre protectia piciorului, diferite tipuri de cizme de protectie, pot fi folosite pentru a asigura siguranta. In mod similar, castile sunt esentiale pe santierele de constructii, unde riscurile de ranire sunt ridicate.

In anumite conditii de lucru, lucratorii trebuie sa poarte un set de articole de protectie. Unele locuri de munca necesita doar o salopeta cu maneci intregi si nu exista decalaje intre pantaloni si jachete. Salopetele, acopera intregul corp al unei persoane, cu exceptia capului, mainilor si picioarelor. De exemplu, persoanele responsabile cu manipularea cazanelor pe baza de carbune sunt obligate sa poarte costume de protectie.

Cancerul de piele este una dintre cele mai periculoase boli profesionale care pot fi evitate prin purtarea echipamentului de protectie. Bolile de piele incep atunci cand oamenii intra in contact direct cu o suprafata contaminata, plina din abundenta  cu agenti chimici. Echipamentele actioneaza ca un scut intre purtator si elementele periculoase.

Angajatorii trebuie sa asigure echipamentele corespunzatoare, astfel incat siguranta angajatilor sa nu fie compromisa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here