Ministerul de Finanțe va numi un nou reprezentant in Comitetul de Supraveghere al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc

BusinessTime
2 Min

Ministerul de Finanțe și conducerea ANAF urmează să numească un nou reprezentant în comisia ce supraveghează activitatea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) din România, după ce, potrivit surselor noastre din minister, Raul Cristian Petrescu și-a depus demisia din această funcție neexecutivă la începutul acestei săptămâni.

Raul Petrescu, angajat al ANAF Constanța, fusese numit la ONJN în anul 2021, iar numele său a ajuns în atenția publicului pe fondul declarării în declarația de avere a unor venituri obținute pe o cunoscută platformă de pariuri sportive, el fiind unul dintre puținii funcționari publici care au respectat obligația legală de a declara și acest tip de venituri.

Astfel, cu începere din 2019, cu doi ani înainte de numirea la ONJN, Petrescu a declarat un total de 644.000 de lei, venituri obținute din retragerile din contul de jucător de pe platforma de pariuri sportive Superbet.

Deși tehnic faptul că un membru al Comitetului de Supraveghere al ONJN joacă la pariuri sportive, suma considerabilă, precum și faptul neobișnuit al declarării publice a acestor venituri, au ridicat întrebări. Reprezentanții Superbet, cel mai mare operator de pariuri sportive de pe piața locală, au declarat pentru reporterii Libertatea că nu există niciun fel de relație între Grupul Superbet și membrul în Comitetul de Supraveghere al ONJN, alta decât aceea că Raul Petrescu este participant la pariurile organizate de aceștia. 

Potrivit surselor noastre, Ministerul de Finanțe ia în considerare introducerea într-o formă legală a unei restricții pentru ca membrii Comitetului de Supraveghere al ONJN să nu aibă voie pe timpul mandatului să participe la nicio activitate de pariuri sau de jocuri de noroc.

Distribuie articol