Prețul apartamentelor a crescut și în luna iulie, +4% pentru cele noi, +5% pentru cele vechi

BusinessTime
2 Min

În luna iulie, prețul pe metru pătrat solicitat pentru vânzarea apartamentelor noi a crescut cu 4% față de aceeași lună a anului anterior, în timp ce prețul apartamentelor vechi a crescut cu 5%, arată datele Storia.
În București, prețul solicitat pentru vânzarea unui apartament nou în luna iulie a fost de 1.522 de euro/metru pătrat, cu 2% mai ridicat față de luna anterioară.
Prețul mediu de cerere pe metru pătrat pentru un apartament vechi a fost de 1.639 euro. Față de aceeași perioadă a anului trecut, prețul a crescut cu 3%, iar față de luna anterioară cu 2%.

La Cluj-Napoca, prețul de cerere pentru un apartament nou a fost de 2.488 euro/metru pătrat, la același nivel cu cel din luna anterioară. Față de aceeași perioadă a anului trecut, prețul a crescut cu 5%.
În cazul apartamentelor vechi, prețul de cerere a fost de 2.393 de euro/metru pătrat, cu 6% mai ridicat față de aceeași perioadă a anului trecut.
În al treilea cel mai scump oraș din țară, Brașov, prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi a fost cu 9% față de aceeași lună a anului trecut, ajungând la 1.949 euro/metru pătrat, iar apartamentele vechi au avut un preț mediu de cerere de 1.576 euro/metru pătrat, cu 4% mai mare față de 2022.
MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESS| ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |
CITEȘTE ȘI: În iulie s-au vândut peste 50.000 imobile la nivel național

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Distribuie articol