Proiectul „Neptun Deep”, o mină de aur pentru România

C Alexandru
3 Min
Marcel Ciolacu / sursa: facebook

Veniturile la buget sunt estimate la 20 de miliarde de euro. Iar producţia estimată depăşeşte de peste 30 de ori cererea anuală, care acoperă 4,5 milioane de gospodării, scrie profit.ro.

Proiectul uriaş, care se întinde pe 20 de ani, va transforma România în cel mai mare producător de gaze naturale din UE.

Ciolacu a recunoscut că implementarea proiectului Neptun Deep, pentru extracția gazelor din Marea Neagră, nu ar fi fost posibilă fără colaborarea dintre stat și mediul privat, în ciuda faptului că la un moment dat părea imposibilă.

„Consilii locale, ministere, Parlament, companii private și de stat, agenții și autorități publice, toți au contribuit cu eforturi semnificative. Acesta este modelul de lucru de care România are nevoie” a recunoscut Ciolacu.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu susţine că momentul actual reprezintă un pas hotărâtor spre independența energetică a României.

„Gazul din Marea Neagră este combustibilul care ne va conduce către atingerea acestui obiectiv strategic. Milioane de familii și sute de mii de companii românești așteaptă acest moment de multă vreme. A venit timpul să folosim această resursă ca fundament pentru dezvoltarea economică a țării noastre, în școli, spitale, ferme și fabrici, în beneficiul direct al românilor” a mai spus Ciolacu

„Reprezintă un pas crucial în direcția independenței energetice a României. Dezvoltarea proiectului Neptun Deep este semnificativă, mai ales în contextul actual al securității internaționale complexe”, a afirmat președintele Senatului, Nicolae Ciucă, la evenimentul care a marcat anunțul companiilor OMV Petrom și Romgaz.

„A existat o voință politică și un angajament executiv clar pentru realizarea acestui obiectiv.” a mai spus fostul prim-ministru al României.

În final, Nicolae Ciucă a menționat că România a demonstrat că este gata să devină un jucător semnificativ și un pilon de stabilitate, atât în privința securității cât și a energiei.

„În aproximativ patru ani, România va putea anunța independența în ceea ce privește producția de gaze. Aceasta reprezintă o oportunitate pentru noi de a le spune cetățenilor noștri că nu trebuie să-și facă griji în ceea ce privește asigurarea resurselor de gaze. Această nouă sursă de gaze poate juca un rol vital în revitalizarea industriei în țara noastră și ne poate ajuta să ne redobândim rolul în economia globală”, a încheiat Ciucă.

Distribuie articol
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *