Recomandări pentru succesul investiţiei într-un teren de sport

0
273
teren de sport cu nocturna

Fiecare avem un sport preferat, majoritatea bărbaţilor preferă fotbalul, apoi tenisul de câmp, baschetul, handbalul sau voleiul. Deşi recunoaştem cu toţii că ne face o deosebită plăcere să urmărim la televizor sau chiar direct de pe stadion jucătorii şi meciurile echipelor preferate, atât din campionatele interne cât şi cele internaţionale, important pentru sănătatea noastră este să încercăm să şi practicăm (la nivel amator, bineînţeles) cât mai multe sporturi. 4-5 ore alocate săptămânal pentru fotbal, tenis sau baschet reprezintă o modalitate excelentă de a ne menţine în formă odată cu trecerea anilor.

Deoarece tot mai mulţi români practică diverse sporturi la nivel individual sau de echipă, apare în piaţă o cerere în creştere pentru terenuri de sport adecvate închirierii indiferent de anotimp (terenuri acoperite) sau de momentul zilei (terenuri cu instalaţii nocturne).

Se observă atât în mediul urban cât şi în cel rural o tendinţă accentuată spre dezvoltarea terenurilor de sport cu gazon artificial, deoarece acestea sunt cel mai uşor de întreţinut indiferent de anotimp şi sunt practicabile indiferent de condiţiile atmosferice.

(vezi detalii în articolul „ÎNTREŢINEREA TERENURILOR SPORTIVE CU GAZON ARTIFICIAL„)

intretinere terenuri de sport gazon artificial

CONSIDERĂM INTELIGENTĂ INVESTIŢIA ÎNTR-UN TEREN DE SPORT CU GAZON ARTIFICIAL DIN URMĂTOARELE MOTIVE:

  • cererea mare existentă în piaţă pentru astfel de terenuri şi potenţialul de creştere în anii următori,
  • intervalul scurt de amortizare a tuturor costurilor investiţiei (între 5 şi 7 ani),
  • costurile extrem de mici de întreţinere şi exploatare.

Pentru succesul garantat al investiţiei facem următoarele recomandări:

  1. LOCUL DE AMPLASAMENT

Este foarte important ca terenul de sport să fie amplasat într-o zonă uşor accesibilă, să beneficieze de locuri de parcare şi chiar de un spaţiu de relaxare (gen terasă).

Pentru exploatarea terenului inclusiv pe timp de noapte, ideal ar fi să existe o distanţă de siguranţă până la cele mai apropiate locuinţe (blocuri sau case).

Un alt aspect important ar fi ca terenul să nu fie amplasat lângă vreun iaz sau alt gen de teren mlăştinos deoarece acesta va genera un număr mare de ţânţari care vor stânjeni participanţii la activitatea sportivă şi este foarte posibil ca pe viitor aceştia să evite a mai veni.

hattrick sport amenajare teren gazon artificial sintetic

  1. TIPUL DE GAZON

Oferta terenului trebuie să fie una cât mai diversificată, să asigure practicarea mai multor sporturi pentru ca intervalul de timp în care terenul să fie închiriat să fie unul maxim.

De aceea recomandăm amenajarea unui teren multisport (pentru mai multe sporturi: fotbal, tenis, baschet, handbal, volei) cu gazon special destinat acestei utilizări. Accesoriile specifice fiecărui sport (porţi, fileu, coşuri de bachet) sunt detaşabile şi pot fi montate şi demontate uşor de fiecare dată când este nevoie. Marcajele terenului se realizează iniţial la amenajarea terenului şi nu interferează unele cu altele.

  1. FIRMA EXECUTANTĂ

Pentru amenajarea cu succes a terenului de sport aveţi mare nevoie de o firmă executantă cu experienţă în proiectare şi execuţie. O firmă cu experienţă va oferi consultanţă preţioasă de specialitate în alegerea soluţiei optime de gazon, a accesoriilor sportive şi va asigura mentenanţa ulterioară ce va garanta o durată lungă de exploatare.

Societatea HATTRICK SPORT are peste 450 de terenuri de sport amenajate cu gazon artificial sintetic şi este recomandarea noastră pentru voi.

  1. FIDELIZAREA CLIENŢILOR

Pentru o profitabilitate maximă şi pentru un succes garantat al afacerii, sunt extrem de importante măsurile luate pentru fidelizarea clienţilor.

Cardul de fidelitate este o modalitate eficientă de gestionare a clienţilor, în baza acestuia putând fi oferite diverse reduceri sau alte beneficii care vor face locaţia mult mai atractivă în comparaţie cu ceilalţi competitori.

Abonamentele lunare trebuie să fie disponibile pentru a vă asigura o stabilitate afacerii şi o anumită predictibilitate. Existenţa unui abonament impulsionează participanţii să se ţină de sport, iar dvs vă asiguraţi astfel un cashflow deoarece abonamentele se achită în avans pentru o lună.

Realizarea unei aplicaţii de smartphone poate fi o bună modalitate de a gestiona eficient orele de închiriere şi pentru a vă asigura că nu există eventuale suprapuneri neplăcute.

  1. ANTRENORI DEDICAŢI

Beneficiind de condiţii moderne de antrenament pe suprafaţa din gazon artificial, este foarte important să oferiţi părinţilor posibilitatea de a-şi aduce la antrenament copiii. Aceasta este o zonă neglijată de mulţi dintre propietarii terenurilor de sport şi se poate transforma într-un avantaj major dacă reuşiţi să oferiţi acest serviciu.

Simona Halep tenis

Tenisul de câmp este la mare căutare în rândul copiilor de când Simona Halep este în lumina reflectoarelor şi se poate dovedi o importantă sursă de venituri pentru business-ul cu teren de sport.


WWW.GAZONSPORTIV.RO ESTE SITE-UL UNDE GĂSIŢI TOATE INFORMAŢIILE NECESARE DESPRE AMENAJAREA TERENURILOR DE SPORT CU GAZON ARTIFICIAL SINTETIC DE CALITATE.