Vinurile noastre albe preferate de la Crama Oprișor

Andrei C.
4 Min

Din inima Olteniei renaște o comoară a vinului românesc: Crama Oprișor. Situată în regiunea viticolă Dealu Mare, Crama Oprișor se remarcă prin vinurile sale de o calitate excepțională, care reflectă într-un mod impecabil personalitatea și spiritul oltenilor.

Crama Oprișor pune un accent deosebit pe autenticitate și tradițiile locale. Prin practici agricole responsabile și tehnologii de ultimă generație, prietenoase cu mediul înconjurător, această cramă contribuie la menținerea unui echilibru ecologic în regiune, producând în același timp vinuri de excepție. Astfel, fiecare vin din colecția sa oferă celor care îl consumă o experiență memorabilă.

Crama Oprișor se mândrește cu o gamă diversă de vinuri, rezultatul unei atenții deosebite acordate fiecărui detaliu care caracterizează procesul de producție. Portofoliul cramei cuprinde vinuri albe, roșii, precum și roze. De la recoltarea strugurilor și până la maturarea vinului în butoaie de stejar, fiecare etapă este atent supravegheată de o echipă dedicată de oenologi și viticultori cu experiență.

În continuare ne vom concentra pe Sauvignon Blanc și Rusalcă Albă, două vinuri albe de la Crama Oprișor pe care noi, echipa Fabricat in RO, le apreciem în mod deosebit.

Sauvignon Alb de la Crama Oprișor – o explozie de arome proaspete și vibrante

Fiecare sorbitură de Sauvignon Blanc de la Crama Oprișor te întâmpină cu o explozie de arome surprinzătoare. Sauvignon Blanc este un vin tânăr, proaspăt și plin de viață, care iese în evidență prin notele sale fructate, stridente, ce crează un tablou aromatic complex și fermecător.

Chiar de la prima înghițitură te surprinde prin aciditatea sa bine echilibrată și structura sa rafinată, care se păstrează pe palatin, făcându-te să-ți dorești mai mult și mai mult. Sauvignon Blanc este un vin ideal ca aperitiv, savurat alături de brânzeturi fine, dar și atunci când este acompaniat de salate rafinate sau preparate din pește sau fructe de mare.


Rusalca Albă de la Crama Oprișor – eleganță, finețe și tradiție într-un pahar de vin

Un alt soi de vin cu care Crama Oprișor ne-a surprins plăcut este excepționala , o adevărată bijuterie din cadrul colecției acestei crame. Acestei soi captează perfect esența terroir-ului din zona viticolă Dealu Mare și stabilește noi standarde pentru vinurile românești.

Dealu Mare, cu solurile sale calcaroase și clima blândă, oferă condiții optime pentru cultivarea strugurilor din soiul Rusalcă Albă, un soi cu rădăcini adânci în viticultura românească.

Dacă la Sauvignon Blanc ne-am bucurat de note fructate, Rusalca Albă ne îndeamnă să explorăm mai mult farmecul florilor, purtându-ne în timp și spațiu, către o primăvară pe pământurile Olteniei, deasupra livezilor cu pomi încărcați de flori albe. Aromele botanice ale acestui vin sunt completate de accente de citrice, pepene galben, banane și sâmburi prăjiți, care îi oferă un caracter rotund și unitar.

Rusalca Albă este partenerul perfect pentru momentele de relaxare sau serile petrecute în intimitatea casei, alături de persoana iubită, când vă răsfățați cu gustări ușoare, dar rafinate sau preparate exotice, din bucătăria internațională.

Descoperă așadar doi ambasadori ai eleganței și rafinamentului din lumea vinului românesc și lasă-te vrăjit de autenticitatea Sauvignonului Blanc și Rusalcei Albe de la Crama Oprișor, un omagiu adus tradițiilor, credințelor și identității oltenești!

Distribuie articol
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *